Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΥΔΔΑΔ κ. Γεώργιου Σάρλη με αφορμή τον εορτασμό της 18ης Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση.

Ανακοίνωση

Κατηγορία: Ανακοινώσεις, Αρχική Σελίδα | Ημ/νία Δημοσίευσης : 18/11/2016
Μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΥΔΔΑΔ κ. Γεώργιου Σάρλη με αφορμή τον εορτασμό της 18ης Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση. 
Με αφορμή τον εορτασμό της 18ης Νοεμβρίου ως Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Προστασία των Παιδιών ενάντια στη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, το  ΥΔΔΑΔ:
Α) Επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω ευαισθητοποίησης των Ευρωπαϊκών Κοινωνιών ενάντια στα παραπάνω φαινόμενα παραβίασης των Δικαιωμάτων των Παιδιών, προκειμένου για την πρόληψή τους, την προστασία των θυμάτων και τη δίωξη και τιμωρία των δραστών.
Β) Υπενθυμίζει την κύρωση από την χώρα μας με το ν. 3727/2008 της Σύμβασης LANZAROTE του Συμβουλίου της Ευρώπης, με την οποία τα Κράτη-Μέλη του υποχρεώνονται να απειλούν την τιμώρηση με αποτελεσματικές, αναλογικές και αποτρεπτικές κυρώσεις, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητά τους, όλων των μορφών σεξουαλικής  κακοποίησης και εκμετάλλευσης των Παιδιών.
Γ)  Χαιρετίζει και Ενθαρρύνει τη διαμόρφωση όρων και προϋποθέσεων, στα πλαίσια της παραπάνω διαδικασίας ευαισθητοποίησης, για μια ανοιχτή, ουσιαστική συζήτηση για την προστασία των Παιδιών από τις πράξεις Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Σεξουαλικής Κακοποίησης και την εξάλειψη της στιγματοποίησης των θυμάτων, με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών.
Δ) Διαβεβαιώνει ότι το δικαιϊκό σύστημα της χώρας μας διώκει και τιμωρεί αποτελεσματικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων, χωρίς να παραγνωρίζεται η ανάγκη τήρησης και σεβασμού όλων των ουσιαστικών και δικονομικών εγγυήσεων, που τίθενται υπέρ τους στο πλαίσιο της διασφάλισης σε αυτούς δίκαιης δίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ