Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) διοργανώνει το 4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό

 
Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) διοργανώνει το 4ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριό της με πρόσκληση υποβολής papers 12 & 13 Μαΐου 2017 στη Ρόδο.


Θεματικές ενότητες του Συνεδρίου:
  • Θεμελιώδη Δικαιώματα
  • Φορολογικό Δίκαιο
  • Δίκαιο Δημοσίων Συμβάσεων
  • Συνταγματική Αναθεώρηση
  • Διοικητική Δικονομία
  • Δημόσια Διοίκηση
  • Kυπριακό Δημόσιο Δίκαιο
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου 2017 σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου. Εγγραφές Συνέδρων γίνονται ηλεκτρονικά στο 4syn.eed@gmail.com. Προσκαλούνται όλα τα Μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) να παρακολουθήσουν το 4ο ετήσιο Συνέδριο. Στους Συνέδρους στην Ρόδο θα προσκομιστεί ηλεκτρονικά το Βιβλίο των Πρακτικών του 3ου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο Ηράκλειο Κρήτης καθώς και οι ανακοινώσεις των workshops του 4ου Συνεδρίου. Το επόμενο διάστημα σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου, θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τους Συνέδρους. Η συμμετοχή των Συνέδρων και των Ομιλητών είναι δωρεάν. Κάθε συμμετέχων καλύπτει μόνος του όλα τα έξοδά του.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ-ΜΕΛΕΤΩΝ:
Προσκαλούνται τα Μέλη της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) που επιθυμούν, να αποστείλουν ηλεκτρονικά τον τίτλο και μια περίληψη της πρότασης ανακοίνωσής τους (έως 700 λέξεις και υποχρεωτικά εμπίπτουσα στις άνω 7 θεματικές του Συνεδρίου) μέχρι την Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συνεδρίου: 4syn.eed@gmail.com.
Η περίληψη παρακαλούμε να συνοδεύεται από τα εξής στοιχεία: τίτλο του άρθρου, όνομα και ιδιότητα συγγραφέα, λέξεις-κλειδιά (μέχρι πέντε), τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση.
Η επιλογή των ανακοινώσεων και η γνωστοποίησή της στους ενδιαφερομένους θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017. Τα άρθρα επί των εγκριθεισών ανακοινώσεων για τις κλασικές συνεδρίες (ως 6000 λέξεις) και για τα workshops (ως 3500 λέξεις) θα πρέπει να έχουν σταλεί στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση 4syn.eed@gmail.com το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιχειρηματολογήσουν γραπτώς υπέρ της μιας ή της άλλης θέσης στα εξής ζητήματα:
Α) Αρμοδιότητες Προέδρου της Δημοκρατίας
α) Υπέρ της διατήρησης των σχετικών συνταγματικών διατάξεων
β) Υπέρ της ενίσχυσης του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας

Β) Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας
α) Υπέρ της διατήρησης του status quo
β) Υπέρ του χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας

Γ) Οικονομικό Σύνταγμα-Ιδιωτικοποιήσεις
α) Υπέρ της θέσπισης χρεοφρένου
β) Κατά της θέσπισης χρεοφρένου
γ) Υπέρ της θέσπισης διατάξεων που απαγορεύουν την ιδιωτικοποίηση ορισμένων τομέων δραστηριότητας του Δημοσίου και συγκεκριμένων δημοσίων αγαθών
δ) Τροποποίηση του άρθρου 106 του Συντάγματος

Δ) Ανώτατη Εκπαίδευση
α) Υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων
β) Κατά της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων

Ε) Οργάνωση και Δικαιοδοσία Δικαστηρίων
α) Υπέρ της θέσπισης συστήματος ενιαίας δικαιοδοσίας
β) Υπέρ της διατηρήσεως του υφισταμένου συστήματος
γ) Υπέρ της ίδρυσης Συνταγματικού Δικαστηρίου

Όσοι αποστέλλουν προτάσεις ανακοίνωσης βεβαιώνουν ότι, εφόσον γίνουν αποδεκτές από την επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου οι προτάσεις τους, θα συμμετάσχουν με φυσική παρουσία στο Συνέδριο και θα στείλουν εντός της προθεσμίας το κείμενό τους. Τα εγκριθέντα άρθρα επί των ανακοινώσεων του Συνεδρίου θα δημοσιευτούν στο Εbook του Συνεδρίου. Απαιτείται ειδική άδεια από την Επιστημονική Επιτροπή του Συνεδρίου προκειμένου να δημοσιευτούν αργότερα και αλλού.
Ανάλογα με τον αριθμό και το περιεχόμενο των επιλεγέντων ανακοινώσεων οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν με την κλασική μορφή ή με την μορφή workshop. Η θεματική Συνταγματική Αναθεώρηση θα αναπτυχθεί σίγουρα με την μορφή workshop και σε συγκεκριμένες 5 υποθεματικές.  
Οι αποδεχθείσες από την επιστημονική επιτροπή εισηγήσεις θα αποσταλούν ήδη τον Απρίλιο σε όλους τους μετέχοντες στο workshop αλλά και σε όλους του ηλεκτρονικά εγγεγραμμένους Συνέδρους, προκειμένου να οργανωθεί πληρέστερα ο διάλογος.
Οίκοθεν νοείται ότι τα ως άνω ζητήματα θα συζητηθούν στο workshop ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τα Μέλη της Ενώσεως. Δεν θα επεκταθεί πάντως το workshop και σε άλλα ζητήματα πέραν των άνω 5. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι ημερομηνίες, οι όροι και οι οδηγίες της πρόσκλησης υποβολής ανακοινώσεων.

Εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ) και της
Επιστημονικής και Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων (ΕΕΔ)
Δρ. Βασίλης Γ. Τζέμος
 http://www.nb.org/greek/blog/cat/nb-ekpedeytiki-edkdiloseis-imerides-sinedria/post/tetarto-panelinio-sinedrio-enwsis-dimosiologon-eed-12-maiou-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ