Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ


 /
Αθήνα, 24/3/2017
Αριθμός Πρωτ. :128
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΣ

      Το Προεδρείο της Ένωσης το τελευταίο διάστημα επιδίδεται σε έναν αγώνα ακύρωσης της διάταξης του ν. 4456/2017 που μετατρέπει τους Ειρηνοδίκες σε προϊσταμένους των νέων εμμίσθων υποθηκοφυλακείων της Χώρας. Με κατάθεση υπομνημάτων και παράσταση στις Ολομέλειες των Πρωτοδικείων της Χώρας υπεραμύνθηκε της άποψης περί αντισυνταγματικότητας του άρθρου 32 του παραπάνω νόμου.
     Για πρώτη φορά η Ένωση υπερασπίζεται έμπρακτα τους συναδέλφους που βάλλονται από αστήρικτα και συκοφαντικά δημοσιεύματα. Μέσα στον τελευταίο μήνα εκδόθηκαν 4 Ανακοινώσεις και Δελτία Τύπου στήριξης συναδέλφων (13 Μαρτίου για την υπόθεση των S/M, 8 Μαρτίου για την υπόθεση της απόρριψης σύστασης Σωματείου, 1 Μαρτίου για την υπόθεση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, 13 Φεβρουαρίου για την προσωρινή διαταγή στην υπόθεση του Δ.Ο.Λ.). Η μειοψηφία του ΔΣ εντελώς υποκριτικά ζητάει τη σύγκληση του ΔΣ για να «αντιμετωπίσουμε την διόγκωση του φαινομένου των αναφορών και μηνύσεων σε βάρος δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών» τη στιγμή που όταν ήταν Προεδρείο σε ολόκληρη την θητεία τους εξέδωσαν μία ανακοίνωση στήριξης συναδέλφου, στις 26 Φεβρουαρίου 2016, που εντελώς συμπτωματικά ήταν η στήριξη της Προέδρου του Αρείου Πάγου στην αντιδικία της με τον κ. Τσακυράκη !  
     Με πρόταση του Προεδρείου και ομόφωνη απόφαση της Γ.Σ. της 10ης Δεκεμβρίου 2016 αποφασίστηκε η κατάργηση της έντυπης κυκλοφορίας των Δικαστικών Νέων για τους λόγους που ειδικότερα έχουμε εξηγήσει σε παλαιότερη ανάρτηση. Εξοικονομήθηκε ετήσια δαπάνη 20.000 ευρώ, ποσό που αξιοποιήθηκε σε άλλες δραστηριότητες. Αναμορφώθηκε πλήρως η ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης και δημιουργήθηκε νέα σελίδα κοινωνικής δικτύωσης (ΗΛΙΑΙΑ) στην οποία ήδη συμμετέχουν 200 συνάδελφοι. Σήμερα η μειοψηφία του ΔΣ ζητάει την επανακυκλοφορία των Δικαστικών Νέων στην έντυπη μορφή τους, αγνοώντας την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ και νοσταλγώντας προφανώς τις ημέρες που οι φωτογραφίες του τότε Προεδρείου καταλάμβαναν την μισή ύλη της εφημερίδας.
     Στο θέμα των «κόκκινων επιχειρηματικών δανείων» εξηγήσαμε με πειστικότητα τις θέσεις μας στις Ολομέλειες των μεγαλύτερων Ειρηνοδικείων της Χώρας. Η πρότασή μας να υπαχθούν στα Ειρηνοδικεία συνδέεται με αίτημα αύξησης των οργανικών θέσεων των Ειρηνοδικών και διασφάλιση της υφιστάμενης υλικής αρμοδιότητας. Οι προτάσεις της μειοψηφίας δεν μπορεί παρά να απορριφθούν ως απαράδεκτες και προσβλητικές για το Δικαστικό Σώμα, τη στιγμή που γίνεται προσπάθεια τον τελευταίο χρόνο από το Προεδρείο αναβάθμισης του κύρους του θεσμού. Τι λέει η ομάδα Τζανερρίκου, Μαυρίδη, Παπαδήμα και Γκαρά; «Να διερευνήσουμε το θέμα κάλυψης των θέσεων Υποθηκοφυλάκων στα έμμισθα Υποθηκοφυλακεία της Χώρας από τον πίνακα των επιτυχόντων Ειρηνοδικών του τελευταίου διαγωνισμού»!!! Δηλαδή να ζητήσουμε από την Πολιτεία να προσλάβει τους επιτυχόντες Ειρηνοδίκες ως Υποθηκοφύλακες. Οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό Ειρηνοδικών προφανώς δεν είχαν κατά νου την λογική των «4» να βολευτούν δηλαδή σε κάποια θέση στο Δημόσιο. Το πόσο αποδυναμώνει τα επιχειρήματά μας και υποβαθμίζει τους Ειρηνοδίκες μια τέτοια θέση που τους θεωρεί υπαλλήλους αντίστοιχους με τους Υποθηκοφύλακες είναι φανερό. Η θέση της ομάδας Στενιώτη- Βουλγαρίδη είναι ακόμα πιο προκλητική. Τις συγκεκριμένες υποθέσεις να μην τις αναλάβουν ούτε τα Ειρηνοδικεία, ούτε τα Πρωτοδικεία, αλλά να τις στείλουμε στους ιδιώτες!!! Εξαιρετική ιδέα να αρχίσουμε να ζητάμε εκχώρηση μιας κορυφαίας κρατικής λειτουργίας (Δικαιοσύνης) στους ιδιώτες γιατί εμείς είμαστε «υπερφορτωμένοι». Επικίνδυνη και επιπόλαιη θέση που γίνεται απλά για «συνδικαλιστικά οφέλη» ώστε να μην δυσαρεστήσουμε κανέναν συνάδελφο. Δεν μελέτησαν βεβαίως το νόμο, ούτε τη συζήτηση που προηγήθηκε αυτού, για να διαπιστώσουν τα προβλήματα συνταγματικότητας που θα είχε μια τέτοιου είδους εκχώρηση εξουσίας, όταν μάλιστα στον συμβιβασμό Δημοσίου και επιχείρησης μπορεί να γίνει «κούρεμα» οφειλών προς το Δημόσιο.
     Η μειοψηφία του ΔΣ ζητάει επιτακτικά σύγκληση ΔΣ! Τι ειρωνεία αλήθεια! Οι ίδιοι άνθρωποι που αρνούνταν σκόπιμα να προσέλθουν στα ΔΣ με σκοπό να εμποδίσουν τη λήψη αποφάσεων, τώρα να επιθυμούν διακαώς την σύγκληση του οργάνου. Μέσα στα χονδροειδή ψέματά τους λένε μεταξύ άλλων ότι η τελευταία συνεδρίαση διεξήχθη «σχεδόν προ τριμήνου». Η τελευταία συνεδρίαση έγινε στην πραγματικότητα στις 30-1-2017, δηλαδή δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ούτε δίμηνο. Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι από τις 10-6-2016 (οπότε έγινε η συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα) μέχρι και σήμερα έχουν συγκληθεί 10 Διοικητικά Συμβούλια! Μάλιστα με την παρουσία και των Εφετειακών Επιτροπών της Χώρας, πρωτοβουλία που ανήκει στο σημερινό Προεδρείο. Το απύθμενο θράσος τους συνεχίζεται. Ισχυρίζονται ότι στο τελευταίο ΔΣ «το ενδιαφέρον μονοπώλησε η διοργάνωση εκδρομής», ενώ σε άλλη ανακοίνωση αναφερόμενοι στην εκδρομή μιλούν απαξιωτικά κάνοντας λόγο για «φλέγον ζήτημα των προσκυνηματικού χαρακτήρα εκδρομών στα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης». Κατά πρώτον τα θέματα του ΔΣ της 30ης Ιανουαρίου ήταν 11! Τα πιο πολλά θέματα που τέθηκαν ποτέ σε ΔΣ. Μπορεί ο κάθε συνάδελφος επισκεπτόμενος την ηλεκτρονική σελίδα της Ένωσης να δει το εύρος των ζητημάτων που μας απασχόλησαν. Κατά δεύτερον αποτελεί επικίνδυνη ιδεολογική προσέγγιση, ανθρώπων που δεν έχουν συνείδηση των όσων λένε, να λοιδορείται μία επίσκεψη στο Άουσβιτς – τόπο μαρτυρίου χιλιάδων θυμάτων του Ναζισμού. Σημειωτέον ότι για την παραπάνω εκδρομή ψήφισαν και οι ίδιοι, ενώ θα συμμετέχουν κάποιοι από αυτούς!
     Σκοπός και πρόθεσή τους δεν είναι ασφαλώς να καταθέσουν προτάσεις, ούτε και ενδιαφέρονται για το συμφέρον του Δικαστικού Σώματος. Το ενδιαφέρον τους για τα κοινά έληξε βασικά μετά την τελευταία απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Μοναδικό τους μέλημα τώρα είναι να δημιουργούν εντάσεις και διαιρέσεις μεταξύ των συναδέλφων. Ό,τι δεν κατάφεραν με την δημιουργία της Αντι-Ένωσης επιχειρούν να το πραγματοποιήσουν τώρα. Οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν τα αληθινά τους κίνητρα, να τους απομονώσουν και να έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στους χειρισμούς και στην αποτελεσματικότητα του Προεδρείου.
Αθήνα, 24 Μαρτίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Χριστόφορος Σεβαστίδης, Πρόεδρος
Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος
Νικόλαος Σαλάτας, Γενικός Γραμματέας
Ευστάθιος Βεργώνης, Β’ Αντιπρόεδρος
Δημήτριος Φούκας, Αναπλ. Γενικός Γραμματέας
Αγγελική Δεμέστιχα, Υπεύθυνη Διαχείρισης
Ακριβή Ερμίδου, Αναπλ. Υπεύθυνη Διαχείρισης
Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εκπρόσωπος Τύπου
Βαρβάρα Πάπαρη, Μέλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ