Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

ΥΠΔΙΚ: Εορτασμός της ημέρας κατά των ναρκωτικών στο Κέντρο Απεξάρτησης Κρατουμένων «ΕΠΙΛΟΓΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκδήλωση – γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Ιουνίου στο Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελεώνα Θηβώ

ν «ΕΠΙΛΟΓΗ». Τα μέλη του Θεραπευτικού Προγράμματος (κρατούμενοι) παρουσίασαν ένα εικαστικό δρώμενο, μια θεατρική παράσταση ενώ η γιορτή συνοδεύτηκε από μουσικό πρόγραμμα. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν, παλαιότερα μέλη του προγράμματος, μέλη της επανένταξης, γονείς των μελών, καλεσμένοι από φορείς της τοπικής κοινωνίας, εθελοντές και συνεργάτες του Κέντρου. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν εκ μέρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο κ. Παύλος Δουλάμης, Δ/ντής Συντονισμού Φυλακών και η κ. Christine Maerkl, Επιστημονική συνεργάτις του Γεν. Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής.
Το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων (ΚΑΤΚ) «Επιλογή» είναι η μοναδική φυλακή που λειτουργεί ως θεραπευτικό πρόγραμμα. Απευθύνεται σε κρατούμενους-χρήστες ψυχοτρόπων ουσιών, που επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα στεγνό πρόγραμμα απεξάρτησης. Λειτουργεί σαν κλειστή κοινότητα, προσφέρει διάφορες θεραπευτικές δραστηριότητες και υποστηρίζει τα μέλη της και μετά την αποφυλάκιση τους στην κοινωνική επανένταξη. Είναι ένα παράδειγμα εφαρμογής σωφρονιστικής πολιτικής για την πρόληψη της υποτροπής τοξικομανών κρατουμένων. Εξάλλου, μέσα στις φυλακές λειτουργούν Συμβουλευτικοί σταθμοί, θεραπευτικές κοινότητες καθώς και προγράμματα υποκατάστασης.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ