Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Διαγωνισμός ΕΣΔι 25η Σειρά

 


            25η ΣΕΙΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 


26 σχόλια:

 1. καλή αρχή! και καλή επιτυχία! για ελάχιστες θέσεις έξω φέτος στους δικαστές, ελπίζω του χρόνου να σταθώ πιο τυχερή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια απτά ίδια συνάδελφε! Εμεινα εκτός των εισαγγελέων για ελάχιστες θέσεις! Καλή μας επιτυχία και σου εύχομαι ολόψυχα να είσαι από τους πρώτους στον κε'

   Διαγραφή
 2. Καλή αρχή σε όλους και ελπίζω να προκηρυχθούν περισσότερες θέσεις για το καλό όλων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο νέος διαγωνισμός πάει πάλι για Οκτώβρη λέτε? Άραγε θα έχει λίγες θέσεις πάλι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καλή επιτυχία παιδιά μια απο τα ίδια για ελαχιστότατες θέσεις εξω και απο δικαστές και απο εισαγγελείς, ευχομαι του χρόνου να έιμαστε απο τους πρώτους, η δικαιοσύνη θα έχει να κερδίσει μόνο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μωρέ μπράβο αυτοπεποίθηση! Τόσο σίγουρος οτι η δικαιοσύνη θα κερδίσει μονο, με εσάς στο σώμα. Ας μην απορούμε λοιπόν με αυτά που βλέπουμε!

   Διαγραφή
  2. Καλή υπομονή και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ σε όλους!!

   Διαγραφή
 5. Καλη δυναμη σε ολους μας που θα προσπαθησουμε ξανα! Με επιμονη, υπομονη και αισιοδοξια!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλησπέρα σας και Καλή Χρονιά. Προκαταλβολικά ζητώ συγγνώμη για την κατάχρηση του ιστολογίου μιας και δεν είμαι δικαστικός λειτουργός αλλά θεωρώ πως αποτελεί το κατάλληλο μέρος για να θέσω τα ερωτήματα μου. Βρίσκομαι στο τέλος της άσκησης μου και εδώ και πολύ καιρό έχω λάβει την απόφαση πως ενδιαφέρομαι για το δικαστικό, και ιδίως για το δικαστικό.Έτσι έχω ξεκινήσει ,κατ αρχήν, μια πρώτη αναζήτηση για το πνεύμα των εξετάσεων και τον τρόπο προσέγγισης τους.
  Κάποιες απορίες που έχω είναι για παράδειγμα αν θα πρέπει να δώσω έμφαση στην θεωρία και το δόγμα, και στις επιμέρους θεωρητικές αναλύσεις , ή να ασχοληθώ με βιβλία που είναι κυρΐως πρακτικής εφαρμογής;Και επιπλέον πως να προσεγγίσω και το ζήτημα της νομολογίας; Ένα άλλο ζήτημα που με απασχολεί είναι αν θα πρέπει για τις εξετάσεις του εισαγγελικού να έχει εμβαθύνει κάποιος εξίσου εκτενώς και στο Αστικό, την Πολιτική, το Ευρωπαϊκό καθώς απ' ότι είδα στην τελευταία προκήρυξη εξετάζονται και αυτά; Μια τελευταία μου απορία , η οποία απευθύνεται στην εμπειρία των συμμετεχόντων στον διάλογο του ιστολογία αφορά στην χρησιμότητα της δικηγορικής πρακτικής. Ακούω κόσμο που μου τονίζει πως κανένα όφελος δεν θα αποκτήσω αν ασχοληθώ για κάποια χρόνια με την δικηγορία, κι'ότι μπορεί να με περισπάσει και άλλους οι οποίοι μου λένε πως πρέπει να υπάρξω και δικηγόρος για να επιτύχω στις εξετάσεις της ΕΣΔΙ.
  Έθεσε πολλούς προβληματισμούς, αλλά είμαι βέβαιος πως κατανοείτε καλύτερα την αγωνία όσων πρόκειται να δοκιμαστούν στις εξετάσεις για την ΕΣΔΙ. Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα σας και πάλι, είμαι ο συντάκτης του αρχικού μηνύματος. Μόλις διαπίστωσα στο πάνω μήνυμα ότι ενδιαφέρομαι για το δικαστικό εις διπλούν, όμως αυτό που ήθελα να γράψω είναι ότι ενδιαφέρομαι κυρίως για το εισαγγελικό.

   Διαγραφή
  2. Συνάδελφε πρέπει να εμβαθύνεις περισσότερο στο Αστικό, το Εμπορικό και την Πολιτική Δικονομία εφόσον και στις εξετάσεις (γραπτές και προφορικές) των εισαγγελέων είναι εξίσου εξεταζόμενα μαθήματα και μάλιστα ενίοτε και δυσκολότερα και να ασκήσεις για κάποια χρόνια οπωσδήποτε την δικηγορία εφόσον αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής η διετής άσκησή της αλλά και για να έρθεις σε επαφή με τις τεχνικές έννοιες του Δικονομικού Δικαίου που μόνον μέσα από την επαφή με την πράξη θα μπορέσεις να κατανοήσεις

   Διαγραφή
  3. Καλημέρα και από εμένα. Συμφωνώ με τη δημοσίευση από 24 Ιανουαρίου και μπορώ να προσθέσω και τη δική μου εμπειρία (αν μπορεί να σε βοηθήσει). Εγώ είχα ασχοληθεί μόνο με ποινική δικηγορία, και καθόλου με αστικό και πολιτική δικονομία. Αυτή μου η έμπρακτη ενασχόληση με το ποινικό με γλίτωσε από πολλές ώρες διαβάσματος κυρίως ποινικής δικονομίας, και από πολλά ερωτήματα θεωρητικής κυρίως φύσης που είχαν άλλοι συνάδελφοι που δεν είχαν ασχοληθεί. Θεωρώ ότι απαιτείται ενασχόληση με ποινικό και αστικό, γιατί οι δικονομίες δεν μαθαίνονται από το εγχειρίδιο. Όποιο και να είναι. Δε σου κρύβω ότι στην πολιτική δικονομία δεν είχα ιδέα τι είναι η πράξη ορισμού συζήτησης και η κλήση προς εμφάνιση...

   Διαγραφή
  4. Ως εν ενεργεία Δικαστικός Λειτουργός, θα ήθελα να σου υπογραμμίσω ότι η απασχόλησή σου με τη δικηγορία δεν θα σου δώσει απαραίτητα κάποιες βάσεις σε πρακτικά ζητήματα (άλλωστε είναι μάλλον απίθανο να σου τύχει στις εξετάσεις το Χ ζήτημα το οποίο έτυχε να αντιμετωπίσεις ως δικηγόρος), αλλά θα σε κάνει καλύτερο Δικαστικό Λειτουργό στο μέλλον, εάν και εφόσον πετύχεις στις εξετάσεις. Καταλαβαίνω το άγχος της εισαγωγής, το έχω περάσει κι εγώ, αλλά δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο πώς θα γίνουμε Δικαστές, αλλά και τι Δικαστές θα γίνουμε... Δεν στα λέω σαν μομφή για την ερώτησή σου, μην παρεξηγηθώ, απλώς σου δίνω μια εναλλακτική προσέγγιση.

   Διαγραφή
  5. Και εγώ με τη σειρά μου ως πολιτικός-ποινικός δικαστής (τέσσερα έτη περίπου) θεωρώ ότι επιβάλλεται η άσκηση της δικηγορίας για ορισμένο διάστημα. Για εμένα υπήρξε καταλυτική. Όχι μόνο με βοήθησε να έρθω σε επαφή με την εφαρμογή της δικονομίας αλλά βελτίωσε τον τρόπο μελέτης όταν αργότερα διάβαζα για το δικαστικό. Κατανοούσα πλέον που πρέπει να εστιάσω στην αχανή αυτή ύλη. Επιπλέον, στάθηκα και τυχερή διότι στα προφορικά η ερώτηση του ποινικού με είχε απασχολήσει πολλές φορές σαν δικηγόρο. Και κυρίως βοηθάει σήμερα στον τρόπο που αντιμετωπίζω τους δικηγόρους και την προσπάθειά τους έχοντας περάσει κι εγώ από αυτόν τον κλάδο.

   Διαγραφή
  6. Ευχαριστώ ιδιαίτερα και τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους για τις απαντήσεις σας και το ενδιαφέρον σας, στο αρχικό μου μήνυμα. Ήταν όλα πολύ χρήσιμα και καθαρά, και ειλικρινά θα τα λάβω υπόψιν μου. Και πράγματι προσυπογράφω, πως το ζητούμενο είναι να γίνεις καλός δικαστής, και όχι απλώς να επιτύχεις στις εξετάσεις. Καλή δύναμη σε όσους ασκούν το λειτούργημα αυτό και καλή επιτυχία σε όσους προετοιμάζονται για να το ασκήσουν κάποια στιγμή,

   Διαγραφή
 7. Καλό διάβασμα σε όλους, υπομονή και επιμονή και συγχαρητήρια στους υποψήφιους που τα πήγαν πολύ καλά φέτος και έμειναν έξω για λίγες θέσεις, εύχομαι στον επόμενο διαγωνισμό να είστε στους πρώτους επιτυχόντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. για δύο συνεχόμενες χρονιές εντός στα γραπτά, εκτός στα προφορικά! ελπίζω του χρόνου να είμαι εντός γενικά, άλλωστε αυτός ο διαγωνισμός πλην όλων των άλλων απαιτεί και πολλή επιμονή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σας το εύχομαι ολόψυχα! Αν δεν κάνω λάθος θα ισχύει και μειωμένος συντελεστής βαρύτητας της προφορικής εξέτασης από τον επόμενο διαγωνισμό. Δεν έχω συμμετάσχει ακόμη αλλά υποθέτω ότι το άγχος του εξεταζόμενου είναι πολύ πιο έντονο στην προφορική εξέταση σε σχέση με την γραπτή.

   Διαγραφή
 9. Καλη δυναμη και καλη τυχη συναδελφοι! Καινουρια προκηρυξη-καινουρια ευκαιρια! Δεν υπαρχει λογος να το βαζουμε κατω. Παμε ξανα με αισιοδοξια, υπομονη και επιμονη :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Καλή επιτυχία σε όλους! Έχοντας ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για τον επόμενο διαγωνισμό, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι προτιμότερη η κατεύθυνση των εισαγγελεων ή της πολιτικής-ποινικης δικαιοσύνης, λαμβανομενου υπ'οψιν ότι έχω ήδη δύο παιδιά, και θα ήθελα, ει δυνατόν, να συνδυαστεί με οικογένεια. Θα προτιμούσα να μου απαντήσει κάποιος που ήδη υπηρετεί και γνωρίζει την κατάσταση εκ των έσω ή γενικότερα οποίος μπορεί να τεκμηριωσει την απάντησή του. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητε/η μου φιλε/η καλημερα! Κατανοω τον προβληματισμο σου. Η πρωτη σου μεταθεση θα ειναι μακρια απο την οικογένειά σου (το πιθανοτερο). Οποτε αν εισαι σε μικρο πρωτοδικειο, ως εισαγγελεας θα εχεις εδρες, ερευνες, ανακριση, αυτοφωρα εν ολιγοις δεν θα μπορεις να λειψεις απο τον τοπο που υπηρετεις (βεβαια και πρωτοδικης να εισαι, ναι μεν θα εχεις συγκεκριμενες υπηρεσιες το μηνα, αλλα υπαρχουν και οι διακοπες των ποινικων συνεδριασεων για αλλη μερα. Επισης στην επαρχια το πρωτοδικειο εχει συγκεκριμενη ημερα για την εκδικαση υποθεσεων μονομελους ποινικου δικαστηριου, τριμελους, ΜΟΔ και αστικων υποθεσεων. Αν τωρα το επαρχιακο πρωτοδικειο εχει δυο εισαγγελεις και και δυο ή τρεις προεδρους πρωτοδικων αλλαζει καπως η κατασταση. Παντως το βασικο ειναι να επιλεξεις και με γνωμονα τι σε ενδιαφερει περισσοτερο. Μονο αν αγαπας το αντικειμενο που επελεξες, μπορεις να αντιμετωπισεις κάπως την αποσταση απο την οικογενεια σου. Εξαλλου παντα υπαρχει η πιθανοτητα με τις μεταθεσεις να ερθεις κοντα τους και πιο γρηγορα. Και σκεψου οτι αυτη η "θυσια" απο τον καθε συναδελφο που βρισκεται μακρια απο την οικογενεια του η που πηγαινοερχεται για να ειναι κοντα της, για μικρο ή πιο μεγαλο διαστημα, ειναι αναγκαια αν θελεις να υπηρετησεις μια μεγαλυτερη οικογενεια που ειναι η Δικαιοσυνη- το Συνταγμα- οι Νομοι-οι Συμπολιτες μας (και δεν βαζω κομμα γιατι ειναι αλληλενδετα) . Αν και η ιδια δεν ευτυχησα να ειμαι μητερα, σε καταλαβαινω καλο μου παιδι και ευχομαι μεσα απο την ψυχη μου να σου πανε στη ζωη σου ολα οπως επιθυμεις!

   Μαρια Βλαχου Προεδρος Πρωτοδικων

   Διαγραφή
 11. Καλη δυναμη σε ολους που θα συμμετασχουν στον επομενο διαγωνισμο! Συγχαρητηρια και καλη αρχη στους επιτυχοντες της 24ης σειρας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καλημέρα σας! Μήπως γνωρίζει κάποιος πώς μπορώ να έχω πρόσβαση στην σελίδα humanrightscaselaw? Φαντάζομαι ότι οι υποψήφιοι για τους διοικητικούς θα το γνωρίζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλησπερα! εχω δωσει ηδη μια φορα για τη διοικητικη κατευθυνση και το χω και εγω απορια! ισως μεσω της σελιδας ddikastes. Εχω στειλει ενα μειλ μηπως με ενημερωσουν και θα επανελθω αν μαθω κατι!

   Διαγραφή
  2. Περιεργο παντως..ευχαριστω πολυ οπως κ να εχει!

   Διαγραφή
 13. Τροποποιηση του Ν.3689/2008 με το Αρθρο 36 του Ν.4509/2017 με εναρξη την 21Δεκ 2017.Τα γραπτα θα λαμβανουν το 85% της συνολικης βαθμολογιας και τα προφορικα το 15% αυτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"