Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 24/02/2018 για την υπόθεση NOVARTIS






upd 26-2-2018 14.34

πρώτη ανάρτηση 26-2-2018 08.19

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 24/02/2018

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης, μέλος Δ.Σ της Ε.Δ.Ε
Ευάγγελος Κασαλιάς Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε
Δημήτρης Τράγκας, Εφέτης Αθηνών, μέλος της Ε.Δ.Ε.
Χρήστος Παπαδήμας, Πρωτοδίκης Αθηνών, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε
Σταματία Γκαρά-Δημουλέα, Ειρηνοδίκης, μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε


--------------------------------------------------------------------------
Μετά τον μεγάλο θόρυβο που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, με ανακοινώσεις και δηλώσεις τους, τα μέλη του Προεδρείου της Ε.Δ.Ε., σχετικά με τη συγκέντρωση υπογραφών για να αφαιρεθεί η δικογραφία της Νovartis από τον Ειδικό Ανακριτή Διαφθοράς και να ανατεθεί σε Εφέτη-Ανακριτή, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:
Από την έναρξη ισχύος του Ν.4022/2011 και μέχρι σήμερα οι εξειδικευμένοι Ανακριτές Διαφθοράς-Πρόεδροι Πρωτοδικών έχουν επιτυχώς ανταποκριθεί, με πλήρη επάρκεια, με υπευθυνότητα, με σθένος και ήθος, καθώς έχουν χειριστεί και εξακολουθούν να χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις, σε ορισμένες από τις οποίες εμπλέκονται και πρώην Υπουργοί ή άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι. Προς τι λοιπόν τόσος θόρυβος και τόση επιμονή από τα μέλη του Προεδρείου, ώστε να προσπαθούν οι ίδιοι (οι δύο εξ αυτών που υπηρετούν στο Εφετείο Αθηνών) να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες υπογραφές για τη σύγκληση της Ολομέλειας και να επιτίθενται με σφοδρότητα και απρέπεια εναντίον όποιου εκφράζει αντίθετη άποψη, δημιουργώντας έτσι δικαιολογημένες υποψίες και ερωτηματικά τόσο στους Εφέτες, οι οποίοι, πλην ελαχίστων, δεν υπογράφουν, όσο και στην κοινή γνώμη;
Τα μέλη του Προεδρείου επιμένουν να αγνοούν την πρόσφατη ανακοίνωση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, Προέδρου και Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι οποίοι συνιστούν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Επιμένουν να αγνοούν το καταστατικό της Ένωσης, το οποίο επιβάλλει ουδετερότητα.
Επιμένουν να προβαίνουν, κατ′ επανάληψη, σε ανακοινώσεις και δηλώσεις, με ύφος κατά το πλείστον ανάρμοστο και με περιεχόμενο άστοχο και ακραίο, όπως π.χ. η από 12/2/2018 ανακοίνωση του Προεδρείου με την οποία αντί να στηρίξουν όπως υποχρεούται, σύμφωνα με το Καταστατικό τους Εισαγγελείς Διαφθοράς για τις επιθέσεις που δέχονται, όπως είχε ήδη πράξει η ομάδα μας με την από 9/2/2018 ανακοίνωση της, αντ αυτού «υπέδειξαν» στους Δικαστές και Εισαγγελείς, ότι οφείλουν να τηρούν το Σύνταγμα και τους Νόμους. Ή επίσης η από 23/7/2017 ανακοίνωση τους με την οποία παρομοίασαν τις συνθήκες στον ελληνικό δικαστικό χώρο με εκείνες τις Τουρκίας και της Πολωνίας, απαξιώνοντας έτσι το Δικαστικό Σώμα και τη χώρα.

Και γενικά, ενεργούν με τρόπο που δημιουργεί δικαιολογημένα την εντύπωση ότι εμπλέκονται σε κομματικές αντιπαραθέσεις, διευκολύνοντας συγκεκριμένη πολιτική πλευρά και θέτοντας σε αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία της Ένωσης και της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ