Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: Επιστολή κ. Σταματίας Γκαρά-Δημουλέα , Ειρηνοδίκη Λάρισας



 
Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι

Στις εκλογές της 13ης και 20ης Μαΐου 2018 για την ανάδειξη των μελών του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων συμμετέχω για μια ακόμη φορά με έντονο προβληματισμό και αγωνία εξαιτίας των όσων συνέβησαν τη διετία 2016-2018 κι έδιναν την εντύπωση ενός μεγάλου διχασμού στη Δικαιοσύνη.

Με τη συμμετοχή μου και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο πιστεύω :
1)  ότι θα συμβάλλω στην αρμονική συνεργασία μεταξύ των μελών του ΔΣ που προϋποθέτει σεβασμό στις διαφορετικές  απόψεις που τυχόν θα εκφράζει κάθε μέλος.
2) Θα συνεχίσω να βρίσκομαι στο πλευρό των συναδέλφων για να τους ενημερώνω και να αναζητούμε μαζί λύση σε όποια προβλήματα προκύψουν κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού μας έργου, που δεν αποτελεί απλή διεκπεραίωση φακέλων, αλλά λειτούργημα υψηλής ευθύνης.
3) Με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας με τα οποία συμμετέχω στις αρχαιρεσίες  και απαρτίζεται από εκλεκτούς συναδέλφους  και υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Εφετών κ. Κατσιάνη Χρήστου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχουμε ως σταθερή επιδίωξη : α)  να εκδοθεί άμεσα νόμος για την εισαγωγή των δοκίμων Ειρηνοδικών Δ τάξης στην Εθνική Σχολή Δικαστών και β) με νομοθετική ρύθμιση να υπαχθούν στην υποχρεωτική διαμεσολάβηση του Ν. 4512/2018 ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων της ρύθμισης των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων (του Ν. 3869/2010), αφού προβλέπεται η δυνατότητα προδικαστικού συμβιβασμού με τη συνδρομή του Συνηγόρου του Καταναλωτή και του Μεσολαβητή τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών, αναζητώντας λύση στο πρόβλημα της υπέρμετρης χρέωσης Ειρηνοδικών και Πρωτοδικών.
4) Με τις παραπάνω ενέργειές μας  θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση του κύρους της Δικαιοσύνης, της αξιοπιστίας της Ένωσης, αλλά και της θέσης του Δικαστή που εργάζεται εντατικά και εξαντλητικά, αφού για 2η δικαστική χρονιά ξεπεράστηκε το όριο της εφικτής χρέωσης .
Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε με την ψήφο σας να μας δώσετε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε με υπευθυνότητα, υψηλό και απαράμιλλο δικαστικό ήθος  τα προβλήματα που μας απασχολούν ώστε να μη τεθούν σε κίνδυνο για μια ακόμη φορά οι κατακτήσεις , που με τόσο κόπο πετύχαμε στο παρελθόν. 
  
Με εκτίμηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ