Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Εκλογές ΕνΔΕ 2018 - επιστολή κ. Δημητρίου Τράγκα, Εφέτη


upd 10-4-2018 20.22
Πρώτη ανάρτηση 8-4-2018 8.57

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
Δημητρίου Τράγκα, Εφέτη Αθηνών - Υποψηφίου για το ΔΣ
Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σ’ αυτήν την κρίσιμη για τον κλάδο μας περίοδο, η Ένωσή μας βρίσκεται και πάλι μπροστά στην πρόκληση ανάδειξης νέου Δ.Σ. Θεωρώ, δε, χρέος μου να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου, και να ζητήσω την ψήφο σας για την εκλογή μου ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2018.

Έχοντας ως όραμα μια αποτελεσματική Ένωση, μια Ένωση που δεν θα είναι μόνο θεατής στα τεκταινόμενα στο χώρο της Δικαιοσύνης, στρατεύομαι στην ομάδα που ως επικεφαλής έχει τον Πρόεδρο Εφετών Χρήστο Κατσιάνη, γιατί είναι η ομάδα που με κύρος και με τόλμη μπορεί να μετουσιώσει το πιο πάνω όραμά μου και μπορεί να προσδώσει στην Ε.Δ.Ε. το θεσμικό ρόλο που δικαιούται και αξίζει. Άλλωστε η κάθοδος στις αρχαιρεσίες του Χρήστου Κατσιάνη, που ήταν από τους πλέον πετυχημένους προϊσταμένους του Πρωτοδικείου Αθηνών, το εγγυάται. Την ίδια εγγύηση παρέχουν και μέλη της ομάδας αυτής, που ήταν μέλη του παλαιού προεδρείου της Ένωσης (οι συνάδελφοι Ευάγγελος Κασαλιάς, Χαράλαμπος Μαυρίδης, Χρήστος Παπαδήμας και Σταματίνα Γκαρά- Δημουλέα).
Στην εν λόγω ομάδα αποφάσισα να στρατευθώ εκτιμώντας επιπλέον ότι:
I) Είναι η ομάδα που μπορεί να φέρει την ηρεμία στην Ένωση!
ΙΙ) Είναι αυτή που μπορεί να επιλύσει, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα χρονίζοντα οικονομικά προβλήματα που μας ταλανίζουν!
ΙΙΙ) Μπορεί να αντιδράσει αποτελεσματικά σε κάθε άδικη επίθεση που δέχεται οποιοδήποτε μέλος της Ένωσης από οπουδήποτε και αν αυτή προέρχεται.
IV) Μπορεί αποτελεσματικά να συμπαρασταθεί σε προβλήματα μελών της Ένωσης που δημιουργούνται από την υπερφόρτωσή τους, αλλά και από άδικες σε βάρος τους αναφορές.

V) Έχει τη δυνατότητα να επιτύχει διάφορες παροχές, σε συνεργασία με οργανισμούς και κοινωφελή ιδρύματα.
Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,
η ενδεχόμενη παρουσία μου στο Προεδρείο της Ένωσης δεν είναι αυτοσκοπός. Όμως δηλώνω ως παλαιός μαθητής μεγάλων μορφών του συνδικαλισμού της Ένωσής μας και από την αγάπη μου για τον κλάδο μας ότι μπορώ:
Α) Να βοηθήσω τα μέλη της Ένωσης με βάση τα όσα δίκαια και ορθολογικά επιδιώκει η ομάδα στην οποία εντάχθηκα.
Β) Να συντελέσω στο να υπάρξει αρωγή στο έργο του καθενός από τους Δικαστές και Εισαγγελείς (λ.χ. με την υποβοήθησή τους από ασκουμένους δικηγόρους και από την αύξηση θέσεων δικαστών, τούτο ανάλογα και με τις υπηρεσιακές ανάγκες του κάθε δικαστηρίου).
Γ) Να επιδιώξω, μαζί με τους άλλους άξιους συναδέλφους της ομάδας μου, αλλά και σε συνεργασία με συναδέλφους άλλων ομάδων (εφόσον αυτοί το επιθυμούν) να αναδειχθούν τα προβλήματα των Δικαστών και Εισαγγελέων και να καταξιωθούν οι τελευταίοι στα μάτια των υπολοίπων συμπολιτών μας.
Δ) Να συντελέσω στο να κατοχυρωθεί πλήρως η δικαστική ανεξαρτησία, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια Δικαιοσύνη για την οποία θα υπερηφανεύεται ο πολίτης αλλά και η χώρα μας γενικότερα.
Όλα δε τα πιο πάνω οράματά μου, επαναλαμβάνω, μπορούν να πραγματοποιηθούν με τις εγγυήσεις που παρέχουν η ζωή και το συνδικαλιστικό και μη έργο των καταξιωμένων συναδέλφων της ομάδας στην οποία συμμετέχω.
Μοιράζομαι τις πιο πάνω σκέψεις με σκοπό να με επιλέξετε κατά τις επερχόμενες αρχαιρεσίες για τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε., αλλά, παράλληλα, να βοηθήσετε στην ανάδειξη της ομάδας του Προέδρου Εφετών Χρήστου Κατσιάνη στο Προεδρείο της Ένωσής μας. Δεσμεύομαι απόλυτα να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης σας, όπως σίγουρος είμαι ότι άξια της εμπιστοσύνης σας θα αναδειχθεί και η ανωτέρω ομάδα.
Σας καλώ, τέλος, να συμμετάσχετε μαζικά στις αρχαιρεσίες της Ένωσής μας!
Με συναδελφικές Ευχαριστίες!
Σας εύχομαι Χρόνια Πολλά!
Δημήτρης Τράγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ