Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ - Παράταση της δοκιμαστικής υπηρεσίας Δόκιμων Ειρηνοδικών Δ΄ Τάξης


Χρήστου Τζανερρίκου, Αρεοπαγίτη
Ευάγγελου Κασαλιά, Εισαγγελέα Εφετών
Δημητρίου Τράγκα, Εφέτη
Χαράλαμπου Μαυρίδη, Εφέτη
Χρήστου Παπαδήμα, Πρωτοδίκη
Σταματίας Γκαρά - Δημουλέα, Ειρηνοδίκη
Αθήνα 22 Δεκεμβρίου 2017 

Παράταση της δοκιμαστικής υπηρεσίας  Δόκιμων Ειρηνοδικών  Δ΄ Τάξης

           Στη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου της 15-12-2017, εκτός από τις μεταθέσεις των Ειρηνοδικών και το διορισμό και τοποθέτηση των είκοσι  (20)  Δόκιμων  Ειρηνοδικών  Δ΄ Τάξης, κρίθηκε και ο διορισμός των Δόκιμων Ειρηνοδικών Δ΄ Τάξης σε Ειρηνοδίκες Δ΄ Τάξης, μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους ενός έτους ως δόκιμοι (άρθρο 77β παρ1 του Κ.Ο.Δ. Κ.Δ.Λ). Σύμφωνα με την παρ. 5 του ίδιου άρθρου: <<Μετά τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας, οι Δόκιμοι Ειρηνοδίκες διορίζονται με Προεδρικό Διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης,  ύστερα από απόφαση του  Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου, μετά από γνώμη της Ολομέλειας  του  οικείου Πρωτοδικείου, η οποία διαπιστώνει ότι ο κρινόμενος έχει την αναγκαία επιστημονική κατάρτιση και την ικανότητα προσαρμογής στις απαιτήσεις του Ειρηνοδίκη καθώς και την επιμέλεια, το χαρακτήρα και το ήθος, που αρμόζουν σε Δικαστικό Λειτουργό. Με όμοιο Προεδρικό Διάταγμα απολύονται υποχρεωτικά της υπηρεσίας όσοι κρίνονται μη ικανοί>>.
          Κατά  τη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου 2017, διαπιστώθηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο ότι οι 26 Δόκιμοι Ειρηνοδίκες δεν είχαν συμπληρώσει το ένα έτος της δοκιμαστικής τους υπηρεσίας, επειδή έλαβαν άδεια κύησης, λοχείας ή ανατροφής τέκνου, ενώ για 4 Δόκιμους Ειρηνοδίκες έκρινε ότι δεν ήταν ακόμη ώριμοι να διοριστούν, λόγω της εκκρεμότητας που είχαν από την εκδίκαση μεγάλου αριθμού υποθέσεων, οπότε για όλους παρατάθηκε η δοκιμαστική τους υπηρεσία για ένα (1) έτος. Τονίζουμε ότι ο εκ των υστέρων διορισμός τους σε Ειρηνοδίκες Δ΄ Τάξης, σύμφωνα με το άρθρο 76  αρ. 1 παρ. 2 του Κ.Ο.Δ.Κ.Δ.Λ., που εφαρμόζεται αναλογικά, αφού ισχύει για τους Πρωτοδίκες και Αντεισαγγελείς Πρωτοδικών ενεργεί αναδρομικά, ως προς το χρόνο συμπλήρωσης και τη σειρά αρχαιότητας, δηλαδή δεν χάνει τη σειρά που κατείχε κατά το διορισμό του ως Δόκιμος Ειρηνοδίκης Δ΄ Τάξης.
       Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας των συναδέλφων Δόκιμων Ειρηνοδικών Δ΄ Τάξης και οποιαδήποτε δημοσιεύματα περί του αντιθέτου, που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν πρέπει να ληφθούν παντάπασι υπόψη, καθόσον είναι απολύτως ανυπόστατα. Διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά όλους τους συναδέλφους ότι είμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και ότι θα τους ενημερώνουμε άμεσα και απολύτως έγκυρα για όλα τα θέματα που αφορούν τους Δικαστικούς Λειτουργούς. Καλές γιορτές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ