Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του πρωτότυπου παιδικού βιβλίου κατά της αθλητικής βίας, με τίτλο «Fair(y)play ο Νεραϊδοακρίδος.



-          
-            Παιδιά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και οι φίλοι τους γράφουν, ζωγραφίζουν και ... απαντούν ηχηρά !!!


Το βράδυ της Τετάρτης, 29 Νοεμβρίου2017, στην κατάμεστη Κεντρική Αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», πραγματοποιήθηκε από τις εκδόσεις «Μένανδρος», η επίσημη παρουσίαση του πρωτότυπου παιδικού βιβλίου κατά της αθλητικής βίας, με τίτλο «Fair(y)play ο Νεραϊδοακρίδος».
Το παραμύθι, που έγραψαν και εικονογράφησαν 18 μαθητές Δημοτικού Σχολείου, πολλοί εξ αυτών παιδιά Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, περνά, μέσα από μια όμορφη ιστορία με χαρούμενες ζωγραφιές, το μήνυμα της εξάλειψης της βίας στα γήπεδα, της ξενοφοβίας και του σχολικού εκφοβισμού και προβάλει το Δίκαιο Παιχνίδι και την ιδέα του ευ αγωνίζεσθαι.
Την εκδήλωση, η οποία αφιερώθηκε στον αείμνηστο Πρέσβη Πολιτισμού Δημήτριο Τζανάκη, άνοιξε η Εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη, τ. Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  και έκλεισε ο Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Παναγόπουλος, τ. Αν. Αθλητικός Εισαγγελέας, ενώ τον συντονισμό ανέλαβαν οι αθλητικοί συντάκτες Κατερίνα Αναστασοπούλου και Αλέξης Σπυρόπουλος.
Το έργο προλόγισε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου και μίλησε γι’ αυτό η Εισαγγελέας Ανηλίκων κ. Αλεξία Σταλίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κ. Ευάγγελος Γραμμένος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, ο Πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS κ. Αναστάσιος Βρεττός και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών, Εφέτης, κ. Άλκηστις Σιάννου. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι ομιλίες των Ολυμπιονικών Σπύρου Γιαννιώτη, Δημοσθένη Ταμπάκου, Ειρήνης Αϊνδιλή και Νέρι Νιανγκουάρα  καθώς και των γνωστών παλαιμάχων Ελλήνων ποδοσφαιριστών Λάκη Νικολάου, Αντώνη Αντωνιάδη και Πέτρου Μίχου, που μοιράστηκαν με το κοινό την αξία του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας.  
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι Αθλητικοί Δικαστές και οι Αθλητικοί Εισαγγελείς της χώρας, μεγάλος αριθμός Δικαστικών και Εισαγγελικών λειτουργών, Διπλωμάτες και εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, δημοσιογράφοι του αθλητικού και του δικαστικού ρεπορτάζ και πλήθος κόσμου, πλέον των 400 ατόμων, γονέων και παιδιών.
 Την ξεχωριστή βραδιά έκλεισε μουσικά ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Κώστας Αδαμαντόπουλος, με ένα τραγούδι που δημιούργησε αποκλειστικά για το παραμύθι.
Η ιδέα για την έκδοση του βιβλίου ολοκληρώθηκε μέσα από την κινητοποίηση και τη συλλογική προσπάθεια των παιδιών και των γονιών τους, προκειμένου να διαδοθούν τα μηνύματα του παραμυθιού αλλά και να επιτευχθεί ο σκοπός της έκδοσής του, που είναι η οικονομική στήριξη φορέων που έχουν συσταθεί για την προστασία της ανηλικότητας, δεδομένου ότι το σύνολο των εσόδων των δημιουργών διατίθεται προς στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.
Η έκδοσή του έχει τεθεί ήδη υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO και πωλείται από τις εκδόσεις «Μένανδρος» (Ιπποκράτους 44, Αθήνα), από τις εκδόσεις «Πολιτεία» και σ’ όλα τα καταστήματα «Public». 

Οι μικροί δημιουργοί:
 Έμπνευση - Δημιουργία:
Χριστιάνα Παναγοπούλου – Κορομάντζου
 Παναγιώτης Ευθυμίου
(Μαθητές Δημοτικού)

Εικονογράφηση (Μαθητές Δημοτικού):
Αναστασία Προδρομίδου, Ανδρέας Τζανάκης, Αργυρώ Κωτουλοπούλου, Αριστείδης Βουλγαρίδης, Βάνα Τζαβέλλα, Δέσποινα Καμπάνη, Δημήτρης Πελέκος, Ερμίνα Χριστοφόρου, Ευαγγελία Λερίδη, Ευγενία Ρεμούνδου, Κατερίνα Μισιρλή, Νικόλας Ευθυμίου, Ρίτα Ιωαννίδου, Σοφία Μάμα, Φρειδερίκη Καζαμία, Χριστίνα Κορωναίου.

Μαργαρίτα Στενιώτη (Εφέτης, τ. Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.) 
Ιωάννης Παναγόπουλος (Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, τ. Αν. Αθλητικός Εισαγγελέας).

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:











  







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ