Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

ΕνΔΕ: ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ 9ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018


10 Ιανουαρίου 2018/in Ανακοινώσεις / (link)
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης περί μεταρρύθμισης της διαμεσολάβησης η πλειοψηφία των 9 μελών του Προεδρείου (Χρ. Σεβαστίδης, Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Βεργώνης, Δεμέστιχα, Χαρ. Σεβαστίδης, Φούκας, Ερμίδου, Πάπαρη) έκρινε ότι η υποχρεωτικότητα της ιδιωτικής διαμεσολάβησης αντιστρατεύεται βασικές συνταγματικές διατάξεις που κατοχυρώνουν την προσφυγή του πολίτη στον φυσικό του Δικαστή και εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνη γνώμη εξέφρασε και η Εφετειακή Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Η πλειοψηφία του Προεδρείου ενέκρινε την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε με χθεσινή ημερομηνία και υπερψήφισε την πρόταση του Προέδρου της Ένωσης για διακοπή των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, όπως ειδικότερα θα εξειδικευτεί αύριο. Αντίθετα τα 6 μέλη της μειοψηφίας (Στενιώτη, Βουλγαρίδης, Τζανερίκος, Μαυρίδης, Παπαδήμας, Γκαρά) εξέφρασαν την άποψη ότι το νομοσχέδιο κινείται στη σωστή κατεύθυνση διατυπώνοντας κάποιες ενστάσεις για συγκεκριμένα τεχνικά ζητήματα, ενώ καταψήφισαν την πρόταση για διακοπή συνεδριάσεων.
  2. Αποφασίστηκε ομόφωνα η διοργάνωση εκδρομής στην Πορτογαλία (Λισσαβώνα- Πόρτο) το διάστημα από 10 έως 14 Απριλίου 2018. Περισσότερες λεπτομέρειες για τους όρους συμμετοχής θα ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες.
  3. Εγκρίθηκε το αίτημα το Πρωτοδικείου Αθηνών για χορήγηση του ποσού των 1.357 ευρώ για αγορά εκτυπωτών που είναι αναγκαίοι για την εξυπηρέτηση των συναδέλφων στις δύο αίθουσες δικαστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ