Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΕνΔΕ ΜΕ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

ΣΕ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΟI ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΑΔΕ

 

 

Αθήνα, 23/3/2018
Αριθμ. Πρωτ. 135
ΣΕ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΓ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΑΔΕ
     Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Παπασπύρου. Καταθέσαμε πρόταση ώστε ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστέρηση στην δημοσίευση πολιτικών αποφάσεων να μην στηρίζεται αποκλειστικά στο χρονικό κριτήριο αλλά να λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των δικογραφιών που έχει επεξεργαστεί και περαιώσει ο δικαστικός λειτουργός στην διάρκεια του δικαστικού έτους. Με τον τρόπο αυτό συνεκτίμησης των δύο κριτηρίων και λαμβάνοντας υπόψη την υπερβολικά μεγάλη χρέωση των δικαστικών λειτουργών, γίνεται δικαιότερος ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστερήσεις. Επίσης προτείναμε την υιοθέτηση νομοθετικής ρύθμισης κατά το πρότυπο της διοικητικής δίκης ώστε στις εργατικές και πτωχευτικές διαφορές να καθορίζεται ανώτατος αριθμός των εναγόντων σε κάθε δικόγραφο. Η πρόταση αυτή έλαβε υπόψη της την κατάθεση δικογράφων με εκατοντάδες ή και χιλιάδες ενάγοντες που δημιουργούν δυσλειτουργίες στην κατανομή των δικογραφιών, καταδικάζουν σε ανυπαίτια καθυστέρηση τους δικαστές που τις χρεώνονται και εμποδίζουν την ταχεία έκδοση αποφάσεων. Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, υπήρξε απόλυτη κατανόηση των αιτημάτων μας και δέσμευση από τον κ. Γενικό Γραμματέα να τα εξετάσει το αμέσως προσεχές διάστημα.
     Χθες έγινε η συνάντηση των Προέδρων των Δικαστικών Ενώσεων με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή. Συζητήθηκε το ζήτημα της επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης που εσφαλμένα υπολογίστηκε επί των αναδρομικών που καταβλήθηκαν τα έτη 2012-2013 αλλά και σε σχέση με τον υπολογισμό της επί του επιδόματος βιβλιοθήκης. Ο κ. Διοικητής υποσχέθηκε να εξετάσει άμεσα τα αιτήματά μας και την πιθανότητα έκδοσης σχετικής εγκυκλίου. Κατόπιν τούτου οι συνάδελφοι που δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε καμία ενέργεια θα πρέπει να αναμένουν νεώτερη ανακοίνωση της Ένωσης.
     Χθες επίσης καταθέσαμε εγγράφως στον κ. Πρόεδρο του Αρείου Πάγου την θέση της Ένωσης για την ουσιαστική σημασία που θα είχε η γνωμοδοτική Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επί των συνταγματικά αμφισβητούμενων διατάξεων του ν. 4512/2018 περί της υποχρεωτικότητας της εξωδικαστικής διαμεσολάβησης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ