Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕνΔΕ 2018: Επιστολή κ. Μαργαρίτας Στενιώτη, Εφέτη



Επιστολή προς συναδέλφους Μαργαρίτας Στενιώτη -  Εφέτη
Υποψήφιας Προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

  
 Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,


μετά από πολλά έτη, που με τιμάτε με την ψήφο σας και μου δίνετε την εντολή, να σας εκπροσωπώ, από διάφορες θέσεις εντός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσής μας, θεωρώ με συνέπεια, θέτω εκ νέου στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου.    
Η περίοδος των αρχαιρεσιών της Ένωσής μας είναι μία περίοδος, που οφείλουμε να κάνουμε απολογισμό, για αυτά που πράξαμε, να προγραμματίσουμε για το μέλλον αλλά και να προβληματισθούμε.
Προβληματισμός, ο οποίος σκοπό και μόνο θα έχει, πως η Δικαιοσύνη, ανεξάρτητη, θα εξακολουθήσει να υπηρετεί την κοινωνία, να αποτελεί καταφύγιο απέναντι στην αδικία και αποτελεσματικό προστάτη των ατομικών ελευθεριών και των αγαθών του ανθρώπου.
Η διετία που διανύσαμε από τις προηγούμενες αρχαιρεσίες, τον Μάϊο του έτους 2016, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί ήρεμη. Αντίθετα, ήταν ιδιαίτερα τρικυμιώδης και έχει να επιδείξει πρωτοφανή για το Δικαστικό Σώμα «φαινόμενα». Εξ αυτού του λόγου, προέκυψε η αναγκαιότητα δημιουργίας μίας νέας ομάδας, με νέα πρόσωπα, για να κάνουμε νέα αρχή στην Ένωσή μας και να δώσουμε νέα πνοή.  Μίας νέας ομάδας που θα έχει σταθερά σημεία αναφοράς το Κύρος της Δικαιοσύνης και την Ανεξαρτησία των Δικαστικών Λειτουργών και θα δίνει προοπτική στην Ένωσή μας.
   Το όραμά μας για τη Δικαιοσύνη και η επιδίωξή μας είναι μία Δικαιοσύνη ανεξάρτητη, αξιόπιστη, αποτελεσματική  και ταχεία.
Το όραμά μας για την Ένωση και η επιδίωξή μας είναι μία Ένωση με κύρος και αξιοπιστία, δίχως κομματικές αναφορές και παρεμβάσεις εξωθεσμικών παραγόντων, με επιστημονικό χαρακτήρα, με τεκμηριωμένο θεσμικό λόγο, με θεσμική και μόνο συνεργασία με τους εκπροσώπους των άλλων δύο Λειτουργιών προς επίλυση των προβλημάτων μας.
Η επίδειξη άκρατου λαϊκισμού, ο «χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων», απ’ όπου και εάν προέρχεται, η κριτική των δικαστικών αποφάσεων δίχως επιστημονικά κριτήρια, η αποδόμηση του έργου των Δικαστικών  Λειτουργών  είναι φαινόμενα που πρέπει ν’ εξαλειφθούν, διότι πλήττουν το Κύρος της Δικαιοσύνης και κλονίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτή, σε μία εποχή που ούτως ή άλλως οι θεσμοί δοκιμάζονται έντονα.
Οι έννοιες συμπολίτευση – αντιπολίτευση πρέπει να απαλειφθούν  από το λεξιλόγιο των εκπροσώπων των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών και να περιληφθούν οι έννοιες αλληλοσεβασμός, θεσμικός διάλογος, θεσμική συνεργασία, θεσμική ψυχραιμία, οι οποίες και θα εφαρμόζονται στην πράξη.
Το «πολεμικό κλίμα» μεταξύ των θεσμών δεν ωφελεί κανέναν, αντίθετα πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία και μάλιστα σε μία εποχή που η χώρα μας  έχει ανάγκη από ισχυρούς θεσμούς και ειδικά από μία Δικαιοσύνη που θα αποτελεί συνεκτικό ιστό της κοινωνίας και μοχλό ανάπτυξης.
  


Ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας αποτελεί ο θεσμός Δικαιοσύνης. Επομένως, η διαφύλαξη του Κύρους της Δικαιοσύνης απ’ όλους μας ενδυναμώνει το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα και το Κράτος Δικαίου. Με γνώμονα τη λογική, τη σύνεση, το μέτρο και τη ψυχραιμία έχουμε υποχρέωση ν’ ασχοληθούμε με τα μικρά που συνθέτουν τα μεγάλα, να καταπολεμήσουμε τις παθογένειες της Δικαιοσύνης με βελτίωση των όρων και των συνθηκών απονομής της και να προσεγγίσουμε το Δικαστή όχι μόνο ως Λειτουργό της Δικαιοσύνης αλλά και ως εργαζόμενο και άνθρωπο.
 Με αυτές τις λίγες σκέψεις και διάθεση για περισσότερες πράξεις και προσφορά, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, με την οποία με έχετε περιβάλει και σας διαβεβαιώνω ότι με συνέπεια θα εξακολουθώ να αγωνίζομαι για αρχές και αξίες.
 
                               

         

                        




.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ