Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 20.10.2012-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 20.10.2012-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ



Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

            Στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ης Οκτωβρίου τέθηκαν προς ψηφοφορία μεταξύ άλλων οι εξής προτάσεις μας: 1) συνέχιση όλων των μορφών αντίδρασης, που υιοθετήθηκαν στη ΓΣ της 22ας Σεπτεμβρίου μέχρι και την 10η Νοεμβρίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέα Έκτακτη ΓΣ στη Θεσσαλονίκη, που θα επανακαθορίσει τη στάση μας, 2) διεξαγωγή Συνεδρίου εντός του δικαστικού έτους υπό την αιγίδα της ΕΔΕ και με τη συνεργασία Δικηγορικών Συλλόγων και πανεπιστημιακών καθηγητών με θέμα την αντισυνταγματικότητα όρων των Μνημονίων και των εφαρμοστικών τους Νόμων.

            Με την πρώτη πρόταση που κάναμε διατυπώσαμε άμεσα στους συναδέλφους μας τις ανησυχίες μας για τον τρόπο που η πλειοψηφία του ΔΣ θα διαχειριστεί το μέλλον των κινητοποιήσεών μας μετά την 10η Νοεμβρίου. Οι ανησυχίες δεν ήταν αστήρικτες, αλλά βασίζονταν σε αλλοπρόσαλλες και αντιφατικές αποφάσεις που ελήφθησαν τις τελευταίες εβδομάδες. Ειδικότερα, υπενθυμίσαμε ότι: α) ενώ το ΔΣ στις 31.8.2012 με πλειοψηφία 11 μελών αποφάσισε να μην προχωρήσουμε σε καμιάς μορφής κινητοποίηση, εντελώς ξαφνικά 5 ημέρες μετά συντάσσεται με τη θέση μας για διακοπές συνεδριάσεων, β) ενώ στην προηγούμενη ΓΣ, στις 22.9.2012, πολλά μέλη του ΔΣ (μεταξύ των οποίων και ο κος Σαλάτας) εξέφρασαν ανοιχτά τη δυσπιστία τους στην ικανότητα διαχείρισης της κατάστασης από το ΔΣ, άλλαξαν χθες χωρίς καμιά δικαιολογία την άποψή τους και τάχθηκαν ομόψυχα και τα 13 μέλη του ΔΣ υπέρ της θέσης για απόλυτη παροχή εξουσιοδότησης της ΓΣ προς το ΔΣ ως προς τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης μετά την 10η Νοεμβρίου. Με την παραπάνω πρότασή μας ζητήσαμε από τους συναδέλφους να μην παραχωρήσουν την εξουσία του ανωτάτου οργάνου (ΓΣ) στο ολιγομελές ΔΣ. Να διατηρήσουν για τον εαυτό τους το δικαίωμα επανακαθορισμού της στάσης τους μετά την 10η Νοεμβρίου. Οι έκτακτες περιστάσεις επέβαλαν κατά την άποψή μας την ανάγκη να λυθούν τα ζητήματα με απόφαση ΓΣ, που θα είχε αυξημένο κύρος, έναντι της απόφασης του ΔΣ. Η πρότασή μας ψηφίστηκε από 95 περίπου συναδέλφους, έναντι 110 περίπου συναδέλφων, που υπερψήφισαν την πρόταση των 13 μελών του ΔΣ. Με την πλειοψηφούσα πρόταση δόθηκε εξουσιοδότηση στο ΔΣ να διαχειριστεί την υπόθεση αποκλειστικά και μόνο μετά την 10η Νοεμβρίου. Αντί αυτών στο εκδοθέν Ψήφισμα της Έκτακτης ΓΣ της 20.10.2012 εντελώς κακόβουλα και εσκεμμένα αναφέρεται ότι «Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αποφασίσει για την συνέχιση των κινητοποιήσεων με τη λήψη των μέτρων αντίδρασης που θα κρίνει πρόσφορα και αναγκαία και μετά την 10-11-2012 ή την αναστολή τους σε οποιοδήποτε χρόνο, ανάλογα με τις εξελίξεις». Κανένας δεν έδωσε εξουσιοδότηση στο ΔΣ να ανακαλέσει μέχρι τις 10.11 τα μέτρα που σχεδόν ομόφωνα αποφάσισε η ΓΣ.
            Η δεύτερη πρότασή μας υπερψηφίστηκε από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Στο πιο πάνω Ψήφισμα η απόφαση αυτή της ΓΣ παραλείφθηκε εντελώς !!!
            Είναι κρίμα!!! Επιβεβαίωσαν με τις θλιβερές αυτές μεθοδεύσεις τους από την ίδια κιόλας μέρα τους φόβους και τις ανησυχίες μας. Δεν μας αφήνουν δυστυχώς κανένα περιθώριο αισιοδοξίας ως προς το μέλλον του αγώνα μας. Συνάδελφοι που πέρσι κατηγορούσαν ανοιχτά την τότε πλειοψηφία του ΔΣ για πλαστογραφία των πρακτικών της Έκτακτης ΓΣ, σήμερα εκτίθενται ανεπανόρθωτα προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια όλου του Δικαστικού Σώματος.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: Άμεση αποκατάσταση της αλήθειας και διόρθωση του Ψηφίσματος-εκτρώματος, που δόθηκε στη δημοσιότητα. Περιμένουμε τουλάχιστον την έκφραση συγνώμης από τους υπεύθυνους στους εκατοντάδες συναδέλφους που παραβρέθηκαν και ψήφισαν χθες στη ΓΣ και είδαν να αλλοιώνεται με τέτοιο προκλητικό τρόπο η εκφρασμένη θέση τους. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε συνεχή επαγρύπνηση τόσο για το μέλλον των κινητοποιήσεών μας όσο και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών στα πλαίσια της Ένωσής μας, που με τόσο κόπο κατακτήσαμε.

Αθήνα, 21.10.2012


Χριστόφορος Σεβαστίδης                                       Κωνσταντίνος Σαργιώτης
Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος ΔΣ ΕΔΕ      Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος ΕΔΕ

Χαράλαμπος Σεβαστίδης                                        Μαρία Κουβαρά
Πρωτοδίκης, μέλος ΔΣ ΕΔΕ                                   Ειρηνοδίκης, μέλος ΕΔΕ


======================================
Β΄  Δημοσίευση - διορθωμένη (21-10-2012, 18.12) 


21 σχόλια:

  1. Δηλαδή περίπου 200 δικαστές και εισαγγελείς, ήτοι το 1/20 αποφάσισαν την μη λειτουργία του κράτους για πενήντα μέρες-όσο σκληρή και να ακούγεται η έκφραση αυτό ακριβώς σημαίνει η εφαρμογή της απόφασης-. Μήπως συνάδελφοι θα πρέπει να καταφύγουμε στην λύση της κάλπης, για την λήψη σημαντικών αποφάσεων; Βέβαια κανένα νομικό επιχείρημα δεν έχω ακούσει για την νομιμότητα της διακοπής των συνεδριάσεων, πλην αυτού της άμυνας, το οποίο αφορά μόνο στην ποινική και ίσως στην πειθαρχική ευθύνη των συμμετεχόντων σε αποχή, και όχι στην νομιμότητα της αποχής αυτής καθαυτής, ώστε να διαπιστωθεί αν δικαιούται ο οποιοσδήποτε να ζητήσει ψηφοφορία για το ζήτημα, έστω και με κάλπες σε όλη την Ελλάδα. Ένα δεύτερο ζήτημα που τίθεται από την ανακοίνωση είναι ότι με περισσή ευκολία οι συνάδελφοι φιλοδοξούν να διοργανώσουν συνέδριο με σκοπό να ακυρώσουν δικαστική απόφαση, εννοώ αυτήν του ΣτΕ για το μνημόνιο.
    Εν κατακλείδι θεωρώ πολύ επικίνδυνο το ''δεν υπάρχουν θεσμοί μόνο ο λαός''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω. Στη γενική συνέλευση 22-9-2012 όσοι ήρθαμε και ψηφίσαμε να γίνει γενική συνέλευση στις 20-10-2012 μας καταλογίζετε ουσιαστικά ότι εκφράσαμε μομφή στο δ.σ; και πως το λέτε αυτό έτσι αυθαίρετα; μπήκατε στο μυαλό μας; αλλά ειδικά όσοι είσθε μέλη του δ.σ. και εκφράζετε δυσπιστία για το δ.σ. πέστε και σε μας να ξέρουμε το γιατί. δηλ. θεωρείτε αλλοπρόσαλλους τους συναδέλφους που 22-9-2012 ψήφισαν γενική συνέλευση και οι ίδιοι δεκάδες σε αριθμό στις 20-10 ψήφισαν δ.σ.;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραβρέθηκα στη συνέλευση και είναι έτσι όπως τα αναφέρουν οι συνάδελφοι. το ψήφισμα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικότητα ως προς τα δύο αυτά σημεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριοι συνάδελφοι, εάν αύριο βγει ο Υπουργός Οικονομικών και ανακοινώσει ότι δεν θα υπάρχει καμια περικοπή, αντίθετα θα υπάρξει και αποκατάσταση των αμοιβών μας στο προηγούμενο επίπεδο, το δ.σ. δεν έχει εξουσιοδότηση να αναστείλει τις κινητοποιήσεις; Το ανάλογα τις εξελίξεις και σε οποιοδήποτε χρόνο, αυτή την αναγκαιότητα καλύπτει, πιστεύω. Και κάτι άλλο γιατί τέτοια δυσπιστία για το δ.σ., που για πρώτη φορά αγωνίζεται ενωτικά και πραγματικά και έχει κάνει γνωστό το πρόβλημά μας σε όλη την Ευρώπη.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάτι αντίστοιχο φυσικά, αλλά εντελώς πιο απροκάλυπτο και κατάφωρα παράνομο σύμφωνα μάλιστα με το κατασταστικό έγινε πριν 8 μήνες και στο Δικηγορικό Συλλογο Αθηνών. Εν πάση περιπτώσει για να τελειώνουμε μια και καλή με κάθε ετερόνομο όργανο στην λογική του πολιτειακού συστήματος της αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας", αλλάγη των καταστατατικών άμεσα και παραχώρηση όλων των εξουσιών στις Γενικές Συνελεύσεις. Άμεση Δημοκρατία Τώρα και Παντού !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ήμουν παρών στη ΓΣ και δεν μπορούσα να καταλάβω την επιμονή κάποιων ν' αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεών μας νέα ΓΣ και να μην αρκεστούμε στην εξουσιοδότηση του ΔΣ για τη σχετική απόφαση. Τώρα καταλαβαίνω την εμμονή τους. Τώρα καταλαβαίνω το βάσιμο της αμφισβήτησης. Πρέπει συνεχώς να επαγρυπνούμε. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Eίναι αδιανόητο οι υπογράφοντες το ψήφισμα να εκθέτουν αναίσχυντα τον Πρόεδρο της ΓΣ, που είναι υπεύθυνος για την πιστότητα της απόδοσης του πραγματικά ψηφισθέντος κειμένου. Πώς μπόρεσαν να κάνουν τέτοια αυθαιρεσία ; Να αποκαταστήσουν αμέσως. Αλλοιώς κανείς σοβαρός και έντιμος υψηλόβαθμος δικαστής δεν θα δέχεται πλέον να προεδρεύσει σε ΓΣ, όταν το ιδιο το προεδρείο της ΕΔΕ δεν διστάζει να τον εκθέσει έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σταματήσετε αμέσως τις κινητοποιήσεις σας. Από τα δικαστήρια δεν ταίζετε ψωμί στα παιδιά σας μόνο εσείς αλλά και άλλοι, που δεν μας υπολογίζετε. Ηδη κάποιοι δικαστικοί αναφέρουν δημόσια σοβαρές καταγγελίες για αυτούς που έφτιαξαν και υπογράφουν την απόφαση της συνέλευσης σας. Οι δικαστικοί που δεν θέλουν να απεργούν είναι οι περισσότεροι και εμφανίζετε προς τα έξω το αντίθετο αν αληθεύουν αυτά που λένε οι καταγγέλοντες ότι άλλα γίνονται και άλλα γράφονται. Σκεφθείτε και τους άλλους κάποια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εξουσιοδότηση στο Δ.Σ. περιλαμβάνει τα πάντα. Όσο για τους συναδέλφους αδελφούς Σεβαστίδη, η μόνη πρότασή τους, από τις πολλές (και δεν ήταν μόνο δική τους αλλά 6 μελών του Δ.Σ. μεταξύ των οποίων και της κ. Θάνου) που έγινε δεκτή από την Γ.Σ., ήταν να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι 10 Νοεμβρίου. Επίσης έγινε δεκτή και η πρόταση (δική τους με την οποία συμφώνησαν και τα λοιπά μέλη του Δ.Σ., αφού κατατέθηκε στο προεδρείο ως ομόφωνη θέση του Δ.Σ.) για διοργάνωση συνεδρίου, που απορώ γιατί δεν περιελήφθη στο ψήφισμα (μάλλον πρόκειται για παραδρομή, που πιστεύω πως θα συμπληρωθεί). Όλες οι άλλες προτάσεις τους απορρίφθηκαν. Πάντως το Δ.Σ. δεν εξουσιοδοτήθηκε να διακόψει τις κινητοποιήσεις προ της 10ης-11-2012, όπως εσφαλμένα ερμηνεύουν το ψήφισμα οι συνάδελφοι, όμως η, μετά την 10η-11-2012, αναστολή των κινητοποιήσεων σε οποιοδήποτε χρόνο, ανάλογα με τις εξελίξεις, ψηφίστηκε από το σώμα (3 φορές ο Πρόεδρος κ. Μαχαίρας έθεσε το ζήτημα στο Σώμα) και όλα όσα λέγονται περί "κακοβουλίας" είναι τα ίδια κακόβουλα. Είμασταν εκεί και το ακούσαμε. Κατανοώ την πικρία των συναδέλφων επειδή δεν ψηφίστηκαν οι άλλες προτάσεις τους (ομαδικές παραιτήσεις, 3η έκτακτη Γ.Σ. στη Θεσσαλονίκη στις 10-11-12, καταχώρηση πληρωμένων δημοσιεύσεων σε κυριακάτικα φύλλα εφημερίδων), όμως οφείλουν να μάθουν επί τέλους να σέβονται την απόφαση της πλειοψηφίας και να μην προβαίνουν σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς άλλων συναδέλφων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έχουν απόλυτο δίκαιο οι συνάδελφοι. Ήδη από σήμερα, Δευτέρα, όσα μέλη του ΔΣ στήριξαν την άποψη της εξουσιοδότησης προς το ΔΣ για την πορεία των κινητοποιήσεών μας επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα να πείσουν τους συναδέφλους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους. κυκλοφορούν ανακριβείς φήμες για δήθεν άσκηση πειθαρχικών διώξεων. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ειλικρινά σας λέω πολλοί συνάδελφοι μετάνοιωσαν την ίδια στιγμή για την ψήφο εξουσιοδότησης στο ΔΣ. Μετά και τις σημερινές εξελίξεις (παραίτηση Σαλάτα) αποδείχθηκε πως είχατε δίκιο 100% που επιμένατε. Αν καταχραστούν της εμπιστοσύνης μας αλλοίμονό τους..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να συγκληθεί η ("διοικητική") Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μετά από Πρόταση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί αν οι κινητοποιήσεις μας είναι νόμιμες ή όχι. Πολλοί πιστεύουμε ότι η αποχή μας συνιστά μορφή απεργίας και άρα απαγορεύεται από το Σύνταγμα. Τώρα γιατί συμμετέχω κι εγώ στην αποχή; Ε δε θα χρεωθώ και μόνη μου όλο το πινάκιο...μεταξύ μας μιλάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ημουν παρούσα και στις δύο έκτακτες γενικές συνελεύσεις. Είναι δυνατόν να μην αναφέρεται στο ψήφισμα η απόφασή μας για την διοργάνωση του συνεδρίου; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ η εξουσιοδότηση προς το ΔΣ: Ποιός τους έδωσε εξουσιοδότηση να αναστείλουν τα μέτρα που αποφασίσαμε ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ το θελήσουν¨, ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ! Ας έρθουν ξανά στα Πρωτοδικεία να ζητήσουν την ψήφο μας.ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κ. Θάνου και κ. Μανωλίδη ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟ !!! Εχουν αντιληφθεί πλέον όλοι τις σκοπιμότητες που υποκρύπτει η αλλοίωση του Ψηφίσματος. Σήμερα όλα τα blog και τα ΜΜΕ ασχολούνται με το ρεζιλίκι μας! Τουλάχιστον ο κ. Σαλάτας έδειξε μετανοιωμένος και είχε την ευαισθησία να παραιτηθεί. Αισθάνομαι δικαιωμένη για την στήριξη που έδωσα στην πρόταση των "4".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αικατερίνη Ντελή Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών22 Οκτωβρίου 2012 στις 10:53 μ.μ.

    Ήμουν παρούσα στη Γ.Σ και η απόλυτη αλήθεια είναι ότι η εξουσιοδότηση προς το Δ.Σ δόθηκε μόνο για αποφάσεις και ενέργειες αναφερόμενες στο χρονικό διάστημα μετά την 10/11/2012. Σημειωτέον ότι ουδεμία επισήμανση έγινε, πριν ή μετά την ψηφοφορία, ότι το αίτημα του ΔΣ για παροχή εξουσιοδότησης στα μέλη του, έχει το περιεχόμενο υπό το οποίο είχε υποβληθεί ως αίτημα προς ψήφιση και στην αμέσως προηγούμενη ΓΣ, δηλαδή για να αποφασιστεί οποιαδήποτε ενέργεια ανάλογα με τις εξελίξεις. Πρέπει να αντιδράσουμε. Ο αγώνας πρέπει να είναι απόλυτα καθαρός και να γίνεται απρόσκοπτα ! Το ΔΣ δεν έχει ακόμη αντιδράσει και αυτό μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως
    Αικατερίνη Ντελή Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού τους δώσαμε λευκή εξουσιοδότηση, καλά να πάθουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 200 άτομα ήταν όλοι κι όλοι και δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το περιεχόμενο του ψηφίσματος; Ντροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Συμμετέχω στις κινητοποιήσεις. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι που είναι αντίθετοι και ως κύριο επιχείρημα προβάλλουν την αντισυνταγματικότητα της κίνησης αυτής (άρθ. 23 Σ). Αντίπαρέρχομαι το ζήτημα αυτό, και εξηγούμαι: έστω ότι με τη συμμετοχή μου στις κινητοποιήσεις, κινούμαι στα όρια της νομιμότητας (έξω ή μέσα σε αυτήν). Ρωτώ λοιπόν όποιους δεν συμμετέχουν: Μπορούν να εγγυηθούν, ότι σε κάποια επόμενη φάση, (π.χ ενόψει κάποιας "επόμενης δόσης") ότι δεν θα ζητηθούν από τη τρόικα ακόμη και απολύσεις δικαστών; (έστω και υπο μορφή "ειδικής εφεδρείας); Αν γίνει κάτι τέτοιο τι θα κάνουν όλοι αυτοί που σήμερα είναι αντίθετοι; Θα δεχθούν την απόλυση; Και μην αναφέρει κάποιος κάτι "περί ισοβιότητας", διότι με την τρόικα, έχει καμφθεί η μονιμότητα των Δ.Υ. και οι συλλογικές συμβάσεις και τίποτε δεν τους εμποδίζει να το κάνουν. Δεν έχει υποψιαστεί κανείς, ότι κάποια στιγμή θα ζητηθεί μείωση των οργανικών μας θέσεων; Δεν λέει σε κανέναν τίποτε η εύνοια του νομοθέτη σε μονομελή δικαστήρια (ακόμη και μονομελές κακουργημάτων έχει γίνει). Με έναν νέο "Ν. 4055" θα καταργήσει σχεδόν όλα τα πολυμελή δικαστήρια και θα τα κάνει μονομελή. Ακόμη και τα ΜΟΔ μπορεί να αντικαταστήσει με το "παλιό κακουργοδικείο" (αμιγές ορκωτό σύστημα, ένας δικαστής και έξι ένορκοι); Και εφόσον οι μειώσεις των αποδοχών μας γίνονται εν ονόματι της παραμονής μας στη ζώνη του ευρώ, ας μου κάποιος έστω ΜΙΑ χώρα της ευρωζώνης (εκτός της Ελλάδος) όπου ισχύουν τα περίφημα "κωλύμματα εντοπιότητας".
    Δημήτρης Ζ, Αντεισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δημήτριος Σκουτέρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθήνας24 Οκτωβρίου 2012 στις 1:54 π.μ.

    Είμαστε δικαστές, αλλά κάποια ώρα για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα που τη λένε ΠΑΤΡΙΔΑ, και για να υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, αν όχι για εμάς (που είναι μάλλον αργά), αλλά για τα μικρά εκείνα ΠΑΙΔΙΑ, τα δικά μας, των φίλων και των συγγενών μας, των άγνωστων συμπολιτών μας, συμπατριωτών μας ή όχι, που βλέπουμε δίπλα μας, στο δρόμο, στις πλατείες, οπουδήποτε, πρέπει να πάρουμε την απόφαση, ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, όποια κια αν είναι, όσο σκληρή κι αν είναι. Να αποφασίσουμε να κάνουμε μια τομή προς το παρελθόν και να ξεκινήσουμε κάτι καινούριο. Η κοινωνία, οι καθημερινοί βιοπαλεστές άνθρωποι, οι συγγενείς και οι φίλοι μας, δεν έχουν πουθενά να πιστέψουν, εκτός ίσως από εμας. Γι' αυτό πρέπει να τολμήσουμε, όπως θα έπρεπε από πολλά χρόνια πριν να κάνουμε. Να κρίνουμε και τους εαυτούς μας και τους συναδέλφους μας για λάθη και παραλείψεις μας, ειδικά όταν είναι απροκάλυπτα και προφανέστατα εσκεμμένες, ακόμη και αν δεν αφορούν ή βλάπτουν τους προσφεύγοντες ενώπιόν μας, αλλά εμάς τους ίδιους. Ποιός λοιπόν από τους παρευρεθέντες στη ΓΣ της ΕΔΕ της 20/10/2012, δεν διαπίστωσε ότι το Ψήφισμα που εκδόθηκε μετά από αυτή, διαφοροποιείται στα δύο σημεία που εντοπίζουν οι συνάδελφοί μας; Δεν είμαι ούτε φίλος τους ούτε ένθερμος οπαδός τους. Απλά με ενοχλεί αφόρητα, να ασκώ αυτό το λειτούργημα και να ανέχομαι να με εμπαίζουν. Πολύ δε περισσότερο, όταν οι "εμπαίζοντες" είναι συνάδελφοί μου. Δεν επέλεξα στη ζωή μου να προσπαθήσω να γίνω δικαστής για να "συγκαλύπτω" αλλά για να "αποκαλύπτω", ελπίζοντας σε ένα καλύτερο αύριο, δικό μου, των συγγενών και φίλων μου και της πατρίδας μου.Και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ευθύνη για την "έντεχνη" αλλοίωση της διατύπωσης της βούλησης και της απόφασης των μελών της ΕΔΕ, τα οποία συμμετείχαν στη διαδικασία της 20/10/12. Ευθύνη του διευθύνοντος τη διαδικασία που είχε την επιμέλεια και την υποχρέωση για την τήρηση των Πρακτικών και την καταγραφή των αποφάσεων καθώς και των υπογραφόντων το εκδοθέν Ψήφισμα, ευθύνη που πρέπει να αναζητηθεί, ανεξάρτητα από την υποχρέωση να ανακληθεί ή να διορθωθεί αυτό. Ανεξάρτητα από τον αγώνα που διεξάγουμε για τα υπόλοιπα θεσμικά και οικονομικά μας αιτήματα.Διαφορετικά είμαστε άξιοι της μοίρας μας!Καλή μας τύχη!
    (Μια τέτοια τομή είναι και το αναλαμβάνει έκαστος με τη θέλησή του, την ευθύνη των λεγομένων του και να μην καλύπτεται από την ανωνυμία που δεν αμβλύνει αλλά αντίθετα επιτείνει νοσηρές καταστάσεις, ακόμη και αρθρογραφώντας σε μια ιστοσελίδα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ώστε, λοιπόν, από ότι φαίνεται, αυτά είναι τα θέματα :
    Το περιεχόμενο του ψηφίσματος, η αληθής βούληση της ΓΣ, η στάση (φανερή ή υπονοούμενη) του ενός ή του άλλου μέλους του ΔΣ, η ενότητα και πάει λέγοντας. Σκιαμαχίες...
    Στην πραγματικότητα, όμως, που θα τη δούμε αν κάνουμε το κόπο να σηκωθούμε και να κοιτάξουμε έξω απο το παράθυρο του σπιτιού μας, τί συμβαίνει ;
    Οι περικοπές αποφασίστηκαν, ανακοινώθηκε οτι είναι μη αναστρέψιμες στο άμεσο μέλλον, επίκειται η ψήφιση τους απο τη Βουλή και ουδεμία διαβεβαίωση δόθηκε οτι δεν θα ακολουθήσουν και άλλα χειρότερα.
    Συμπέρασμα : Μηδέν εις το πηλίκον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αγαπητέ ανώνυμε 22.10.2012, ώρα 10:46,
    Οταν θα ξεκινησουν οι δικηγοροι αποχη διαρκειας αμεσως μετα απο το περας των δικων μας κινητοποιησεων, θα γραψεις παλι σχολιο, απευθυνομενος στους δικηγορους, υποδεικνυοντας τους "σταματηστε αμεσως τις κινητοποιησεις?"
    Πολυ επιλεκτικη ευαισθησια βλεπω. Οταν οι δικηγοροι κανουν αποχες διαρκειας, ολα ειναι καλως καμωμενα. Οταν ομως κανουν εναμισι μηνα "αποχη" (μονο απο τις εδρες, και οχι βεβαια απο τη μελετη των δικογραφιων που εχουν ηδη χρεωθει και επεξεργαζονται) οι δικαστες, υπαρχει προβλημα και "καταστρεφουμε τον κοσμο".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, αναφορικά με τα σχόλια που δημοσιεύονται ότι:
1) Δε θα δημοσιεύονται δυσφημιστικά και εξυβριστικά σχόλια
2) Δε θα δημοσιεύονται ΑΣΧΕΤΑ σχόλια σε ΑΣΧΕΤΕΣ αναρτήσεις
3) Δε θα δημοσιεύονται επαναλαμβανόμενα σχόλια στην ίδια ανάρτηση
4) Δε θα δημοσιεύονται σχόλια σε Greeklish


5) Σχόλια σε ενυπόγραφα άρθρα θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.
6) Σχόλια σε ενυπόγραφο σχόλιο θα δημοσιεύονται μόνον εφόσον και αυτά είναι ενυπόγραφα.

7) ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ "ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΧΟΛΙΑ"


Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ